Diş Eti Kaşınması

Diş Eti Kaşınması

Diş Eti Kaşınması

Diş eti kaşınması, genç ve yetişkin birçok insanın karşılaştığı oldukça yaygın bir diş eti problemidir.

Diş etleriniz kaşındığında, bu bölgelerde ağrı veya iltihaplanma hissedebilir ve bölgeye dokunma veya masaj yapma isteği duyabilirsiniz. Diş eti hastalıkları, alerjik reaksiyonlar ve yetersiz diş temizliği gibi çeşitli sorunlar diş eti kaşıntısına neden olabilir. Bazı ilaçlar ve fizyolojik değişimler de diş eti kaşıntısına neden olabilmektedir. Eğer uzun süredir geçmeyen bir diş eti kaşıntısı yaşıyorsanız, uzman bir diş hekimine başvurmalısınız.

Diş eti kaşıntıları, önemsiz gibi görünseler de uzun vadede bu durum sonucunda diş etleriniz büyüyebilir, kızarabilir, kanayabilir veya hassaslaşabilir. Kaşınan diş etlerinizi görmezden gelirseniz, bu durum diş eti erozyonuna, diş kaybına ve hatta zamanla çene kemiği kaybına dönüşebilir.

Diş etleriniz kaşınıyorsa veya diş sağlığınızda başka herhangi bir değişiklik fark ederseniz, diş hekiminizden randevu almalısınız. Daha ileri boyutlardaki problemlerden kaçınmak ve erkenden önlem almak için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Adana içerisinde Diş Hekimi Dr. Başak Tükel, diş eti kaşınması ve diş eti hastalıkları konusunda hizmet vermektedir. 

Adana Zirkonyum ile ilgili blog yazımızı okudunuz mu? Hemen tıklayın

Diş Eti Kaşınmasının Farklı Sebepleri

Diş eti kaşınmasına sahip olmak hem can sıkıcı hem de rahatsız edici olabilen yaygın bir şikayettir. Aşağıda diş eti kaşıntılarını tetikleyebilen bazı faktörler yer almaktadır:

  • Diş etlerinde kaşıntı ve tahriş, diyet, ilaç veya gargara gibi bir diş bakım ürünü gibi bir şeye karşı alerjik bir tepkinin işareti olabilir. Yani bu durum alerjik bir reaksiyon olabilir.
  • Dişlerinizi günde iki kez fırçalamaz ve diş ipi kullanmazsanız, mikroplar ve plak diş etlerinizde birikerek rahatsızlığa ve enfeksiyona neden olur.
  • Diş etlerinde iltihaplanma, kaşıntı ve akıntı, hem diş eti iltihabını hem de diş eti kaşıntısını tetikler.
  • Ağrı ve şişkinlik gibi diş eti değişiklikleri, hamilelik, menstrüasyon ve menopoz sırasında yaşananlar gibi hormonal değişimlerden kaynaklanabilir.
  • Kaşıntılı, kanayan diş etleri ve hasar görmüş bir dil, yüksek tansiyon için kullanılanlar da dahil olmak üzere bazı ilaçların yaygın yan etkileridir.
  • Diş eti iltihabı ve kaşıntı, C vitamini gibi bazı vitamin ve minerallerin eksikliğinden kaynaklanabilir.
  • Sigara dumanı diş eti hastalıklarının olasılığını artırır ve diş etlerini ağırlaştırarak ağrımalarına neden olabilir.

Diş etleriniz sürekli kaşınıyorsa diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekmektedir. Hekiminiz neler olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır ve bu durumla nasıl başa çıkmanız gerektiği konusunda size destek sağlayacaktır. Adana Zirkonyum ve Lamina diş yapımı için Lütfen iletişime geçin. www.basaktukel.com

dr.basaktukel