Diş Apsesi Neden Olur?

Diş Apsesi Neden Olur?

Diş Apsesi Neden Olur?

Bakteri ve enfeksiyona bağlı olarak diş etinde görülen irin birikintileri Diş Apsesi olarak tanımlanır.

Apseler; doku parçaları, mikroorganizmalar, sıvı ve beyaz kan hücrelerinden oluşur. Çoğu zaman bağışıklık sisteminin, bakteri ve enfeksiyonlarla mücadele etmek için giriştiği çaba ile beraber meydana gelir. Diş apsesi ise ağzın ve dişin çeşitli yerlerinde görülebilen irin birikimini tanımlar. Dişin kırılması ya da çürümesi gibi durumlar, diş minesinin zarar görmesine yol açar. Bu durumda bakteriler, dişin merkezine yerleşirler. Diş apsesi genellikle diş ağrısı, boyun ağrısı ve kulak ağrısı gibi etkileri görülebilir. Apse görülen dişin hemen tanımlanması ve zaman kaybedilmeden tedavisine başlanması gerekir. Tedavi edilmeyen apseler yayılım gösterir. Zaman içerisinde dişleri tutan kemiklere kadar ilerlemektedir. Bu noktadan sonra yalnızca ağız ve diş sağlığını değil, genel sağlığı tehdit etmeye başlar. 

Siz de Ağız İltihabı sorunu yaşadığınızı düşünüyorsanız ya da daha önce böyle bir tanı aldıysanız, tedavi için Adana Dr. Dt. Başak Tükel Diş Kliniği ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Kolay ulaşılabilir merkezi lokasyonu, butik klinik konsepti, deneyimli uzman hekim kadrosu ve güler yüzlü personeli ile kliniğimiz haftanın 6 günü sizlerin hizmetinde. 

Ağız İltihabı

Diş apsesi, diş eti veya dişin içindeki dokuda veya kemikte enfeksiyon nedeniyle oluşan bir iltihaplanmasıdır. Zamanında teşhis konulması ve hızlıca tedaviye başlanması halinde kısa sürede içinde tedavi edilmelidir. Ancak tedavinin aksatılması, genel sağlığı da riske atabilecek düzeylerde tehlike yaratabilir.

Diş Apsesi

Diş apsesi tipleri şunlardır:

–             Periapikal apse: Dişin kökü veya kök ucunda enfeksiyonun neden olduğu apsedir.

–             Periodontal apse: Diş etlerindeki enfeksiyon sonucu oluşan apsedir. Dişin kökü sağlamdır, ancak diş eti çevresindeki dokularda iltihaplanma meydana gelir.

–             Gingival apse: Diş eti üzerindeki iltihaplanmanın neden olduğu apsedir.

–             Perikoronit: Yarı gömülü bir dişin çevresindeki yumuşak dokularda enfeksiyon nedeniyle oluşan apsedir.

–             Travmatik apse: Diş travması sonrasında oluşan apsedir.

Bu tiplerden herhangi biri, diş etinde ağrı, şişlik, kızarıklık ve hassasiyet gibi belirtilerle kendini gösterir.

Tedavi edilmediğinde diş kaybına, kemik kaybına veya daha ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle, diş apsesinin belirtilerinin farkında olmak ve hemen diş hekimine başvurmak önemlidir.

Adana Başak Tükel Diş Hekimi 

Dr. Dt.Başak Tükel Diş Kliniği, Diş Apsesi başta olmak üzere pek çok diş ve diş eti hastalığı için tedavi olabileceğiniz en iyi kliniklerden biridir.

Hijyenik ortamı, butik tasarımı ve kolay ulaşılabilir olmasıyla ön plana çıkan kliniğimizde, ağız ve diş sağlığınızı ilgilendiren hemen her konuda hizmet alabilirsiniz. Kaliteli hizmeti uygun fiyat seçenekleri ile sunan kliniğimize, Web sitemiz üzerinde bulunan iletişim kanalları üzerinden ulaşabilirsiniz. www.basaktukel.com